dropbox inloggen

Dropbox inloggen

Dropbox is de meest gebruikte cloud opslagdienst. Met Dropboc kunt u bestanden uploaden en deze later bereiken via verschillende apparaten zoals smartphones en tablets. Deze bestanden worden gesynchroniseerd met elkaar waardoor als u op de tablet een foto toevoegt deze ook bereikbaar zijn via de browser.

Dropbox online

Dropbox is niet alleen via een app op een smartdevice te bereiken. Dropbox online is ook mogelijk via de browser te bereiken. Via de browser heeft enkele voordelen ten opzichte van de de app. Dropbox online bereiken geeft de mogelijkheid tot het aanpassen van uw wachtwoord en het beheren van de bestanden gaat vele malen makkelijk omdat u een groter scherm ter beschikking heeft. Tevens is dropbox online ook te bereiken via een downloadbare applicatie voor de desktop of laptop. Hierop kunt u makkelijk mappen kiezen en bestanden selecteren die gesynchroniseerd mogen worden.

De bestanden worden ge-upload naar de dropbox online server waar deze dan weer te bereiken zijn via de browser en app op uw mobiele telefoon of tablet.

Dropbox op tablet of mobiel

Dropbox is toegankelijk via verschillende apparaten zoals smartphones en tablets middels de daarvoor beschikbare apps. Ook is kunt u als u in bezit bent van een Windows Live of Hotmail account direct bestanden die via de mail naar u verzonden zijn, direct op uw Dropbox te uploaden. Tevens is het ook mogelijk om de bestanden te uploaden via de browser als u inlogt via de Dropbox website.

Veilig inloggen bij Dropbox

Zoals bij vele andere website’s wilt u veilig inloggen bij Dropbox. Het gevaar is dat u inlogt via een neppe link waardoor u niet beveiligd inlogt bij Dropbox. Hierdoor kunt u uw computer besmetten met virussen en malware. Virussen en malware kunt u computer en bestanden infecteren waardoor u ook bijvoorbeeld via de email het virus kunt overbrengen naar familie en vrienden.

Let daarom altijd op het volgende alvorens u inlogt op een website.

  1. De website die uw bezoekt heeft linksboven in de adresbalk een groen slotje
  2. U heeft een virusscan ge-update draaien op uw pc.

Als u bovenstaande stappen altijd in de gaten houdt dan zult u altijd veilig inloggen op de desbetreffende website’s.